Uhapšeni Novosađani zbog pljačke turističkih agencija, pao i jedan maloletnik

16:11:00 02.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska policija uhapsila je dvojicu Novosađana zbog pljačke 15 turističkih agencija.

Kako je saopštila Policijska uprava Novi Sad, D. S. (40) i D. S. (44) uhapšeni su posle provale u jednu turističku agenciju, sa alatom za obijanje i ukradenim novcem. Njih dvojica se sumnjiče za petnaest slučajeva provala i krađa novca iz turističkih agencija na području grada. D. S. (40) se tereti i za pokušaj teške krađe u jednoj kući u Novom Sadu, zbog čega je policija tragala za njim. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti dovedeni na saslušanje.

Uhapšeni Novosađani zbog pljačke turističkih agencija, pao i jedan maloletnik


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskim Karlovcima uhvatili su maloletnika sa područja Novog Sada u pokušaju provale jedne šupe, a nedaleko odatle pronašli su i motornu testeru za koju sumnja da potiče iz druge krađe. Ovaj četrnaestogodišnjak se tereti da je sa još jednim maloletnikom počinio još pet krivičnih dela teška krađa u vikendicama na ovoj teritoriji, saopštila je novosadska policija.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u zajedničkoj akciji sa novosadskom policijom, uhapsili su 60-ogodišnjeg R.L. iz Novog Sada zbog trgovine oružjem.

Uhapšeni Novosađani zbog pljačke turističkih agencija, pao i jedan maloletnik

foto: MUP

Prilikom pretresa u njegovim prostorijama je pronađeno: pet pušaka različitih marki i kalibara, četiri puške različitih marki i kalibara sa optičkim nišanima, jednu pušku "pumparicu", četiri pištolja različitih marki i kalibara, tri puščana kundaka, tri puščane cevi, 2.117 komada bojeve municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolje, 975 komada patronske municije, 12 praznih okvira za automatsku pušku i pet praznih okvira za poluautomatsku pušku. Prilikom pretresa pronađen je i istekli pasoš Južnoafričke Republike sa slikom osumnjičenog.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?