Uklonite ledenice i sneg ispred kuća i zgrada

17:12:00 20.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad - S obzirom na to da će narednih dana uslediti povećanje temperature i naglo topljenje snega i leda, Gradska uprava za inspekcijske poslove pozvala je građane da blagovremeno postave odgovarajuće zapreke i znakove radi upozorenja od mogućeg obrušavanja snega i leda sa krovova zgrada.

Uklonite ledenice i sneg ispred kuća i zgrada


Na osnovu odredaba Odluke o uređenju Grada (“Sl. list Grada Novog Sada” br. 67/17)preduzeća, ustanove i druga pravna lica i preduzetnici dužni su da uklanjaju sneg i led sa trotoara, priliznih puteva i staza ispred objekata u kojima se obavlja delatnost i da ih, u slučaju poledice, posipaju odgovarajućim materijalom, od kolovoza do objekta u kojem se poslovni prostor nalazi, kao i da uklanjaju sneg i led sa krova objekta, ako predstavlja opasnost za prolaznike i sam objekat, dok se ista obaveza odnosi i na stambenu zajednicu, odnosno vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuća.

Kada nije moguće uklanjanje snega i leda sa krovova zgrada, navodi se u saopštenju, pravna lica, preduzetnici i fizička lica, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru.

Gradska uprava za inspekcijske poslove, preko komunalnog inspektora, ima zakonsku obavezu da obavlja nadzor nad sprovođenjem odredaba navedene Odluke, a nepostupanje po istim iziskuje pokretanje inspekcijskog nadzora, odnosno prekršajnog postupka.

Za neuklanjanje opasnosti sa krova propisane su i kazne, i to 50.000 dinara za pravna lica, 10.000 za odgovorno lice, 30.000 za preduzetnike i 8.000 dinara za fizička lica.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?