Uklonjena divlja deponija sa Temerinskog puta

09:03:00 10.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Uklonjena je divlja deponija na Temerinskom putu, koja je jedna od najvećih u Novom Sadu. Deponiju su uz pomoć mehanizacije, uklonili radnici JKP "Gradska čistoća", i sa nje je odneto više stotina kubika smeća.

Uklonjena divlja deponija sa Temerinskog puta

Direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović, kaže da to preduzeće godišnje uklanja divlje deponije sa više od 12.500 lokacija na teritoriji grada sa prigradskim naseljima.

Uklonjena divlja deponija sa Temerinskog puta

"Na dnevnom nivou reč je o 30 do 40 lokacija. Količina smeća koja se u tom procesu sakupi je oko 900 kubika mesečno, dakle oko 11.000 kubika godišnje. Ovde se podrazumevaju i najmanje, od po nekoliko kubika, ali i one najveće, po više od 100 kubika smeća na jednoj lokaciji. Ovi poslovi se obavljaju, kako u našem redovnom režimu rada, tako i po prijavama građana i komunalne inspekcije", rekao je Zelenović.

Uklonjena divlja deponija sa Temerinskog puta

On je kazao da divlje deponije predstavljaju problem sa kojim se "Čistoća" suočava svakodnevno, i apelovao na građane da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Ipak, dodaje i da još uvek ima onih nesavesnih građana, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?