Ukupno 50 godina i osam meseci zatvora za brutalno prebijanje trojice mladića u Laze Telečkog

19:03:00 02.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Osmorica mladića iz Šida osuđeni su na ukupno 50 godina i osam meseci zatvora za tuču koja se dogodila 20. februara 2021. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, a u kojoj su D. M. i N. Š. zadobili teške, a M. P. lakše povrede.

Ukupno 50 godina i osam meseci zatvora za brutalno prebijanje trojice mladića u Laze Telečkog


Bojan Darabašić, Lazar Marković i Nemanja Božić oglašeni su krivim svaki za po jedno krivično delo teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju u pokušaju, a Marko Momić, Mihajlo Miljenović, Vladimir Simić, Dejan Nedinić i Bojan Medić za po jedno krivično delo nasilničko ponašanje i po jedno krivično delo teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Sud je je okrivljene Bojana Darabašića osudio na 15, Lazara Markovića na 10, a Nemanju Božića na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

Njima je kazna izrečena za nasilničko ponašanje sa krivičnim delom teško ubistvo u pokušaju, za šta je predviđena kazna od 10 do 20 godina, a preostala petorica mladića za nasilničko ponašanje i teške telesne povrede u saizvršilaštvu, za šta je kazna od šest meseci do pet godina.

Tako su Marko Momić i Vladimir Simić osuđeni na dve godine i 10 meseci, Mihajlo Miljenović i Dejan Nedinić na dve godine i osam meseci, a Bojan Medić na dve i po godine.

Njima su ove kazne izrečene ceneći naročito visok stepen društvene opasnosti, nespremnost da se prihvati odgovornost za posledice protivpravnog ponašanja, odsustvo empatije za oštećene i samo verbalno izražavanje kajanja.

U izrečene kazne zatvora je okrivljenima uračunato vreme koje su proveli u pritvoru.

Protiv navedene presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Detalje presude možete pročitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?