Ukupno šest pacijenata obolelih od koronavirusa u KCV

19:03:00 18.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Kliničkom centru Vojvodina od danas se nalazi šest pacijenata obolelih od koronavirusa. U odnosu na prethodni dan, na Infektivnoj klinici se nalazi još jedna pacijent, koji je, kako je saopštio KCV-a, u poslepodnevnim satima transportovan iz Opšte bolnice u Pančevu.

Ukupno šest pacijenata obolelih od koronavirusa u KCV


U saopštenju se navodi da su tri pacijenta stabilno i kod njih se sprovodi 24-časovni monitoring i intenzivno lečenje, dok se tri pacijenta nalaze na respiratoru.

Pokrajinski sekretar za zdarastvo Zoran Gojković naveo je da su tri pacijenta iz Kikinde na respiratoru i u teškom opštem stanju, a jedan od njih u kritičnom.

Ovde se radi o Kikinđaninu od 61 godine koji je bio u Milanu i koji je od ranije bubrežni bolesnik koji je prvo ležao u Opštoj bolnici u Kikindi i potom po otkrivanju koronavirusa i pogorašanju prebačen u Novi Sad, kao i dva muškaraca takođe iz Kikinde koji su imali veze sa pomenutim pacijentom, od kojih je jedan u utorak stigao u KCV sa pogoršanim stanjem.

Ukupno šest pacijenata obolelih od koronavirusa u KCV


Gojković je kazao da svi epidemiološki podaci ukazuju da je virus u Kikindu došao iz Milana i da nije prepoznat na vreme.

- Pojavljuju se sada kontakti kontakata prvog pacijenta i zbog toga su mere uvedene u Kikindi na neki način najdrastičnije u odnosu na celu Srbiju - rekao je Gojković i dodao da u Vojvodini postoji ozbiljan nadzor nad zaraznim bolestima i da zdravstveni radnici, koji su bili u kontaktu sa pacijentom koji je prvi zaražen pre skoro 14 dana, još nisu pokazali znakove oboljevanja.

Inače, Pokrajinska vlada je obezbedila 10 tona sredstava za dezinfekciju koji će biti isporučeni zdravstvenim ustanovama, kao i da za vikend iz Kine stiže velika količina medicinskog materijala.

Podsetimo, preostala tri pacijenta su 43-ogodišnji muškarac iz Bačke Topole koji je prvi pacijent i prebačen je pre jedanaest dana iz Subotice u Novi Sad, kao i mlađi muškarac iz Bačkog Jarka koji je u bolnici od prošlog utorka i za njih dvojicu je ranije rečeno da imaju blažu kliničku sliku, kao i osoba iz Pančevačke bolncie koja je danas dopremljena.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?