„Ukusi Vojvodine” po treći put u Limanskom parku

19:08:00 18.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Oko stotinu izlagača - proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje - predstaviće se na gastronomskom festivalu „Ukusi Vojvodine“, koji će biti održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku.

„Ukusi Vojvodine” po treći put u Limanskom parku


Posetioci Festivala će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu specifična baš za ovo podneblje. Moći će da degustiraju ljuti kulen, sireve s orasima i bosiljkom, specifične oblike testenina, nasuvo s krompirom i kupusom, supu od morke, sušene proizvode od mangulice, rezance s makom i kitnkez, ali i druge poslastice s bogatog menija.

Predsednica udruženja „Interfest“, koje i organizuje Festival, Nataša Budisavljević Radišić kazala je da je bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno.

„Ukusi Vojvodine” po treći put u Limanskom parku


– Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete, a posebno da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju, učine je prepoznatljivom, i da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića – rekla je Nataša Budisavljević Radišić.

Kako organizatori kažu, to je praznik s mnogo kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića. Dvodnevni festival i ove godine nudi zabavni program za sve generacije. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, a za dobru atmosferu biće zaduženi tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok će za dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.

U okviru Festivala biće održano i međunarodno kulinarsko takmičenje „Vojvodina Culinary Cup“, u kojem će se vrhunski majstori nadmetati u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Ulaz na Festival biće besplatan, a posetioci će na licu mesta kupovati vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?