Ukusi Vojvodine sedmi put u Limanskom parku

11:09:00 10.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Sedmi festival gastronomije „Ukusi Vojvodine” otvoren je juče u Limanskom parku. I danas će svoju široku ponudu proizvoda predstaviti više od 100 izlagača domaće hrane i pića, kao i restorani koji pripremaju hranu po vojvođanskim receptima, poput gulaša, perkelta, šumskog paprikaša, prebranca, te poslastica, kao što su gomboce, štrudle i rezanci s makom.

Ukusi Vojvodine sedmi put u Limanskom parku

foto: Ukusi Vojvodine, Fejsbuk

Osim toga, posetioce očekuje bogat muzički program, kulinarske radionice i zabava za najmlađe, kao i spektakularno gledanje finala Svetskog prvenstva u košarci, u kojem će naša reprezentacija odmeriti snage sa Nemačkom.

U podne počinje radionica za decu „Crvenkasto, crveno, najcrvenije”, kad će deca praviti zdrave napitke od crvenog voća i povrća. Potom će od 16 sati biti održana radionica „Vreme je za lenju pitu sa jabukama”, te tradicionalne igre po želji dece od 18 časova i izložba krpenjača od 19 sati.

Među kulinarskom radionicama u poslepodnevnim časovima su „Kuglof – gastro brend Sremskih Karlovaca”, „Domaći ratluk po Vašem ukusu – iz radionice HCF” i „Pivo je hrana, ali se i pije uz hranu”.

Manifestacija „Ukusi Vojvodine“ traje od 12 do 20 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1010.9 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?