Ulica Bate Brkića biće gotova krajem jula

17:06:00 20.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Radovi na produžetku ulice Bate Brkića na Novom naselju se privode kraju i biće gotovi za oko mesec i po dana, najavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ulica Bate Brkića biće gotova krajem jula

foto: Grad Novi Sad

Ulica Bate Brkića, koja spada u primarnu mrežu saobraćajnica, izgrađena je u kompletnom profilu na deonici od Bulevara vojvode Stepe do Bulevara Jovana Dučića. Sada se gradi saobraćajnica bulevarskog tipa, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine 40 metara i dužine 550 metara.

Glavna saobraćajnica imaće dve kolovozne, sa po dve saobraćajne trake po smeru, širine tri metra, razdelno ostrvo, obostrane pešačke i biciklističke staze širine tri metra, zeleni pojas i po dva autobuska stajališta za svaki smer kretanja. Takođe, izvode se radovi i u ulicama Anđe Ranković i Antuna Urbana, a u pitanju su radovi na kolovozu, parkingu, pešačkim stazama i kružnoj raskrsnici na ukrštanju ulica Anđe Ranković i Braće Dronjak. Raskrsnica tih ulica će biti trokraka, sa obeleženim pešačkim prelazima, a osim putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađena je i vodovodna mreža, kanalizacioni kolektor i javno osvetljenje i planirano je i hortikulturno uređenje.

- Zadovoljan sam što je ova investicija blizu završetka. Pretvaramo Ulicu Bate Brkića u bulevar i za oko mesec i po dana ćemo imati u potpunosti realizovanu investiciju vrednu 870 miliona dinara. Spajamo Futošku ulicu i Bulevar Jovana Dučića, dok isti bulevar spajamo prema Ulici Dragoslava Srejovića, odnosno pravimo novi ulazno-izlazni pravac prema Veterniku i time rasterećujemo i regionalni put Bačka Palanka-Novi Sad – kazao je Vučević.

On je naglasio da je u toku i rekonstrukcija OŠ „Prva vojvođanska brigada“, a krajem aprila započeta je izgradnja novog parka između Novog naselja i Detelinare, uz Bulevar Evrope u vrednosti od 140 miliona dinara.

- Ove godine će se raditi Ulica Stevana Hristića, a dobra vest je da nam je juče Pokrajinska vlada odobrila oko deset miliona dinara za projektovanje potrebnih radova u OŠ „Miloš Crnjanski“. Ima ovde još izazova na koje treba adekvatno odgovoriti, pre svega rešiti problem parcele na kojoj je od strane privatnih investitora bio predviđen bazen, a gde je već godinama ruglo - rekao je Vučević.

Kako je pojasnio, Grad i danas nije siguran ko je vlasnik zemljišta. Naime, pre 15 godina ovo zemljište je od Grada kupila slovenačka kompanija Tuš koja je potom propala, i navodno je sada vlasnik zemljišta Idea ili neka firma povezana sa njima. Vučević je dodao da su poslednje informacije koje imaju te da je investitor tražio da se promeni namena zemljišta iz sportskog objekta u komercijalno-stambeni i da se mora pregovarati, jer Grad Novi Sad nema načina da oduzme tu parcelu, a opet ne može da ostavi ovako stanje. Ipak, kako je naveo gradonačelnik, lokalna vlast će poštovati želju građana da tu bude kompleks bazena i namerava da se u razgovorima sa investitorom dogovori tako da na većem delu te površine ipak bude izgrađen sportski objekat.

Vučević je istakao i da je u ovom delu grada aktuelno pitanje socijalno ugroženih porodica u poluurušenim objektima duž Ulice Bate Brkića, na čijem se rešavanju aktivno radi. Naime, te objekte su već otkupili privatni investitori, a neke od objekata koji nisu predviđeni za stambenu izgradnju otkupiće Grad.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?