„Ulica otvorenog srca - Bajramska sofra“ u centru Novog Sada

11:07:00 02.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Manifestacija „Ulica otvorenog srca - Bajramska sofra“ održana je sinoć u centru grada po 13. put.

„Ulica otvorenog srca - Bajramska sofra“ u centru Novog Sada


Novosađanima su posluženi specijaliteti povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih praznika za vernike islamske veroispovesti.

- Uživamo u istinskom prazniku, u trinaestoj Bajramskoj sofri i šaljemo sliku ljubavi, mira, tolerancije. Još jednom pokazujemo da je Novi Sad veliki grad, multikonfesionalnosti i multinacionalnosti. Grad koji je istinski prijatelj i partner svih verskih zajednica. Grad koji je otvoren za sve ljude dobre volje. Želim vam mir i blagostanje, srećan praznik Kurban-bajram i da se vidimo i sledeće godine - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

„Ulica otvorenog srca - Bajramska sofra“ u centru Novog Sada


- Ovi dani su veoma radosni za muslimane, a čini se da je radost još veća jer svoju radost delimo sa vama. Bajram su dani sreće, koja je u ljudskom životu povremena, ali čovek trajno mora biti zadovoljan, te je moja želja da naše zadovoljstvo u zajedništvu, u ovoj smotri bratstva i prijateljstva, bude večno i trajno prisutno u našoj državi, među svim našim narodima - poručio je reis Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.

- Radost ovog praznika delimo i mi sa svim pripadnicima Islamske zajednice. Islam i hrišćanstvo mnogo vrednosti spaja, kao što je verovanje u večne, ljudske moralne vrednosti, mir i ljubav, vrednosti koje su danas ugrožene. Želim srećan praznik, blagoslov i napredak Islamskoj zajednici - rekao je episkop bački Irinej.

Želja organizatora je bila da dođu svi ljudi dobre volje, svih veroispovesti i nacija, a okupljenima su, u znak poštovanja, ponuđeni specijaliteti muslimanske kuhinje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
23°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 1013.4 mb
Vetar: 9 m/s, SE
Sre 13° - 25° Jak vetar
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?