Ulica Pavla Vuisića uskoro dobija novo osvetljenje

19:11:00 09.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije uskoro započinje radove na izgradnji i adaptaciji javnog osvetljenja u Ulici Pavla Vuisića, u Novom Sadu.

Ulica Pavla Vuisića uskoro dobija novo osvetljenje


Naime, izgradnja stambenih objekata namenjenih višeporodičnom stanovanju, u Ulici Pavla Vuisića, uslovila je neophodnost infrastrukturnog opremanja ovog lokaliteta javnim osvetljenjem.

- Osamnaest stubova javnog osvetljenja, dizajniranih kao stubovi sa ograncima za led svetiljke, oplemeniće ovu ulicu. Primenom najsavremenijih tehnologija, javno osvetljenje će formirati poseban vizuelni identitet ovog dela grada. Prilikom adaptacije i izgradnje koristiće se svetiljke kandelaberskog tipa. Izbor svetiljki i stubova usklađen je sa svetiljkama i stubovima u okolnim ulicama, a zbog energetske efikasnosti i dugog veka trajanja, predviđene su svetiljke isključivo sa LED izvorom svetlosti. Takođe je predviđen sistem zaštite od eventualnog visokog napona pri dodiru – navose u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije .

Vrednost investicije iznosi 8.231.344,80 dinara, a zahvaljujući novom funkcionalnom i dekorativnom javnom osvetljenju, njegova korist je dvostruka jer je vezana kako za bezbednosni, tako i za estetski aspekt.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
25°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1004.8 mb
Vetar: 2 m/s, SSW
Pon 14° - 27° Pretežno sunčano
Uto 14° - 26° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?