Ulica Vojvode Knićanina dobija novu infrastrukturu

16:06:00 11.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Vojvode Knićanina, koja se prostire od Futoške do Trga 27. marta, vredni 198,7 miliona dinara, su u toku.

Ulica Vojvode Knićanina dobija novu infrastrukturu


Kolovoz je u lošem stanju i ima oštećenja, podužnih i poprečnih pukotina, kao i udarnih rupa, tako da će biti izgrađen novi koji će, uz istočnu ivicu dobiti parking prostor, dok je uz zapadnu ivicu kod OŠ „Vasa Stajić“ planirana rekonstrukcija postojećeg parkinga. Predviđena je izgradnja ukupno 74 parking mesta sa upravnom šemom parkiranja, od kojih bi četiri bila za vozila osoba sa invaliditetom.

Pešačke staze će biti izgrađene sa obe strane saobraćajnice, a u planiranu je i rušenje postojećih i izgranja novih kolskih ulaza.

Pored saobraćajnih površina, biće rekonstruisana postojeća vodovodna i kanalizaciona mreža. U okviru radova na kanalizacionoj mreži, izgradnjom 19 novih slivnika, biće rešen problem sa odvođenjem atmosferskih voda sa saobraćajnih površina.

Ulica Vojvode Knićanina dobiće i novo javno osvetljenje, postavljanjem 36 čeličnih konusnih stubova javne rasvete.

Radiće se po fazama, a ugovoreni rok je 210 kalendarskih dana.

U toku je prva faza, te je privremeno zabranjen saobraćaj od Ulice 27. marta do Ulice Černiševskog. Privremena izmena režima saobraćaja na ovoj deonici važiće do 18. jula.

Nakon prve, od 18. jula do 28.septembra, uslediće druga faza kada će biti zabranjen saobraćaj u delu od Ulice Černiševskog do Mitropolita Stratimirovića.

U trećoj fazi, od 28. septembra do 12. novembra, saobraćaj će biti zabranjen u delu od Ulice Mitropolita Stratimirovića do Sarajevske ulice.

Od 12. novembra do 3. januara naredne godine, u okviru četvrte faze, saobraćaj će biti zabranjen u delu od Sarajevske do Futoške ulice. Privremena izmena režima saobraćaja odnosi se na krajnju desnu saobraćajnu traku u Futoškoj ulici, u zoni raskrsnice Vojvode Knićanina i Futoške.



Foto: ugzins.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 5 m/s, W
Uto 14° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 13° - 22° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?