Ulice će nositi imena Milke Ivić, arhitekte Dečije bolnice, prvog fotografa...

13:02:00 26.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Komisija za davanje imena ulicama danas je donela odluku da pet ulica u Novom Sadu dobije imena. Tako će građani živeti u ulicama koje nose imena arhitekte Studija M i Dečije bolnice, prvog novosadskog fotografa, po etnologu...

Ulice će nositi imena Milke Ivić, arhitekte Dečije bolnice, prvog fotografa...


Tako će, ako njihov predlog bude prihvaćen, u Sajlovu parcela nedaleko od sadašnje Ulice privrednikove, dobiti ime po profesoru Dragoslavu Milisavljeviću, etnologu.

Na lokalitetu Ratno ostrvo, parcela 2003 i druge, dobiće ime po jednom od prvih fotografa u Novom Sadu u XIX veku Georgiju Kneževiću, dok će u Rumenki parcele nedaleko od sadašnje Ulice Andreja Tarkovskog dobiti ime po arhitekti Pavlu Žilniku, koji je projektovao Forum, Studio M, Dečiju bolnicu i druge objekte u Novom Sadu, javlja 021.rs.

Takođe je odlučeno da u naselju Sunčani breg deo nove ulice ne ponese ime Lenke Dunđerski, kao njen nastavak, nego da to ipak bude posebna ulica i da se nazove po profesorki Filozofskog fakulteta Milki Ivić. Još jedna profesorka Filozofskog fakulteta je dobila ulicu. U pitanju je profesorka srednjevekovne književnosti Jelka Ređep, koja je preminula 2014. godine. Po njoj će se zvati ulica u Veterniku koja je paralelno sa ulicom Bogdana Čiplića.

U komisiji su naveli da iako je ranije bilo pravilo da se imena ulica ne daju osobama bar dok ne prođe pet godina od smrti, u ovom sazivu to ne važi. Konačnu odluku daće odbornici Skupštine grada na jednoj od narednih sednica.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?