Ulice po Gidri i maloj Zoji Mirosavljević

17:11:00 20.11.2015, Komentara: 2

Novi Sad - Jedna ulica u Veterniku dobiće ime po maloj Zoji Mirosavljević, devojčici koja je u svojoj devetoj godini preminula od veoma teške i retke Batenove bolesti. To je bio predlog Udruženja građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece, koji je prihvatila Komisija za davanje imena ulica.

Nazive će dobiti i dva prolaza u Novom Sadu. Komisija je danas prihvatila predlog da se prolaz u Zmaj Jovinoj 28 nazove po nedavno preminulom muzičaru Vladi Divljanu, a prolaz između Bulevara Mihajla Pupina i Trga galerija po dr Petru Mikiću Braci.

Ulice po Gidri i maloj Zoji MirosavljevićZoja Mirosavljević

Po istaknutom glumcu Ljubomiru Ljubi Tadiću, ime će dobiti Ulica Sajlovo 19, a Ulica Sajlovo 37 zvaće se po poznatom glumcu Dragomiru Bojaniću Gidri.

Novo ime Ulice Sajlovo 13 trebalo bi da bude po Momčilu Gavriću, najmlađem podoficiru na svetu i učesniku Solunskog fronta.

Prihvaćen je i predlog Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu da jedna ulica u Veterniku dobije naziv po akademiku profesoru doktoru Slavku Borojeviću, istaknutom naučniku iz oblasti agronomije.

Komisija je odbila oba predloga za promenu naziva Trga republike imajući u vidu da naziv Trg republike "ima svoje istorijsko i vrednosno utemeljenje". Osim toga po Aleksandru Tišmi već je nazvana jedna ulica u Novom Sadu i postavljena je spomen-ploča na fasadi zgrade u kojoj je živeo u Ulici Modene.

Sve ove predloge razmatraće odbornici na jednoj od narednih sednica Skupštine Grada i doneti konačnu odluku o njima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Johnny

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Mirno spavaj, Zoja, nismo te zaboravili


Sonja

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ne treba preterivati. Po glumcima i muzicarima ne bi trebalo davati imena ulicama.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
12°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 997.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?