Umanjenje komunalnih usluga za porodice s troje i više dece

21:01:00 17.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Porodice sa troje i više dece i u 2017. godini imaju pravo na umanjenje cena komunalnih usluga.

Umanjenje komunalnih usluga za porodice s troje i više dece

Odlukom o utvrđivanju kriterijuma za umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga porodicama sa troje i više dece u 2017. godini predviđeno je da umanjenje mogu da ostvare porodice sa troje i više dece do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26 godina života, čiji članovi imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište za raseljena lica sa Kosova i Metohije, na adresi stana za koji traže umanjenje, i ukoliko redovno izmiruju jedinstveni mesečni račun koji glasi na njihovo ime.

Umanjenje može da se ostvari za komunalne usluge koje pružaju JKP „Novosadska toplana“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“, a naplaćuje ih JKP „Informatika“, putem jedinstvenog mesečnog računa.

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga utvrđeno je u visini do 30 odsto za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40 odsto za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50 odsto za porodice sa devetoro i više dece.

Zahtev za umanjenje plaćanja komunalnih usluga za 2017. godinu može se preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove i na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs , a popunjen zahtev podnosi se Gradskoj upravi za socijalnu zaštitu putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove.

Uz zahtev je potrebno priložiti i fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih za decu u porodici, fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije za roditelje i punoletnu decu potvrdu o redovnom školovanju za decu i jedinstveni mesečni račun za prethodni mesec.

Na osnovu podnetih zahteva Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu će sačiniti spisak porodica koje ostvaruju pravo na umanjenje obaveza i to najkasnije do kraja januara ove godine. Porodice koje podnesu zahtev do 25. u mesecu za tekući mesec, u 2017. godini ostvarivaće umanjenje počev od tog meseca.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1008.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Sub 13° - 27° Pretežno sunčano
Ned 15° - 26° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?