Umesto grafita mržnje mural ljubavi i tolerancije

11:07:00 30.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Deo Ulice Stefana Stefanovića pretvoren je u mural. Na mestu gde se nalazio grafit mržnje, članovi organizacije "New Point of Culture", koja godinama oslikava grad, odlučili su na njemu sada bude prepoznatljivi simbol Novog Sada.

Umesto grafita mržnje mural ljubavi i tolerancijeFoto: Facebook / Šta je novosadski?

Višnja Knežević, iz "New Point of Culture", kaže da su izabrali ovu lokaciju, jer su tu bile ispisane grozne poruke mržnje, a poruka ovog murala jeste da je Novi Sad grad ljubavi i tolerancije.

"Postoje ljudi koji svoj bunt i nezadovoljstvo izražavaju na neadekvatan način, a ovo je jedan jako jednostavan i efektan način da se stane na put tako nečemu", rekla je Višnja za RTV.

U organizaciji kažu da imaju dobru saradnju sa nadležnima u gradu, ali da bi voleli kada bi brže dobijali dozvole i saglasnosti za oslikavanje oronulih fasada, jer ponekad na to moraju da čekaju i nekoliko meseci.

U Gradskom zelenilu su rekli da će i narednih dana nastaviti sa uklanjanjem uvredljivih poruka, za koje kažu da je zabrinjavajuće u kojoj meri se pojavljuju u gradu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?