Umesto poklona nastavnicama za 8. mart, novac uplatili deci oboleloj od raka

17:03:00 09.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Na inicijativu nastavnica u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Kaću, novac koji su njihovi učenici skupili u nameri da im kupe poklone za Dan žena, preusmeren je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka „Nurdor“.

Umesto poklona nastavnicama za 8. mart, novac uplatili deci oboleloj od raka

foto: Fejsbuk OŠ Đura Jakšić, Kać

Inicijativa za ovaj human gest potekla je od nastavnice Ane Jacanović, koja je primetila da se iz godine u godinu ogromne sume prikupljaju za skupocene poklone nastavnicama i učiteljicama. Kako kaže, gubi se smisao poklona, obeležavanja praznika žena, a deci se šalje poruka da skupoceni pokloni imaju veću važnost od, na primer, buketa cveća ili bombonjere.

- Iza ideje da novac koji bi inače bio potrošen na poklone bude uplaćen na račun Nurdora stali su svi u školi. S obzirom na to da sam na ideju došla u petak, a da su pojedina deca već kupila poklone, mi nastavnice koje smo dobile poklone otkupile smo iste i uplatile novac na račun Udruženja roditelja dece obolele od raka juče i danas. Deca su bila oduševljena jer su shvatila plemenitost ovakvog čina i znaju gde je novac njihovih roditelja otišao. Ceo dan su bili srećni, hodnicima su uzvikivali 'Nurdor, Nurdor!' i nama je drago da smo im dali ovakav primer – ispričala je nastavnica Jacanović za 021.rs.

Ona apeluje na koleginice iz drugih škola da ovakvu ideju usvoje i doprinesu razvoju udruženja poput Nurdora, a kako bi deca obolela od raka što pre došla do terapije i izlečenja.

- Mi moramo da budemo primer drugima i da iniciramo ovakve aktivnosti - manje da primamo Monine tašne, mikrotalasne uređaje, skupocene satove, čak i bicikl se danas daruje – dodala je ona.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici škole, u pitanju su učenici odeljenja 6/4, 7/1, 7/3.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1008.8 mb
Vetar: 3 m/s, NNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?