Umesto protestne šetnje, u Novom Sadu organizovan „otvoreni parlament“

21:05:00 03.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Posle dvonedeljne pauze, protest „Jedan od pet miliona“ organizovan je večeras u Novom Sadu. Građani koji su prisustvovali ovom protestu odlučili su da se i dalje sastaju na Pozorišnom trgu svakog petka u 19 časova i da ponovo šetaju gradskim ulicama izražavajući nezadovoljstvo aktuelnom vlašću na svim nivoima i stanjem u državi.

Umesto protestne šetnje, u Novom Sadu organizovan „otvoreni parlament“

foto: 1od5miliona_NS, Fejsbuk

Na današnjem okupljanju bilo je manje građana nego na prethodnim susretima. Ovog puta nije bilo šetnje, nego su članovi organizacionog odbora pozvali građane da učestvuju u „otvorenom parlamentu“ i da zajedno odluče šta će dalje sa protestima. Okupljenim građanima su podeljeni i glasački listići u vidu flajera, koji su jedne strane bili zelene, a sa druge crvene boje.


Umesto protestne šetnje, u Novom Sadu organizovan „otvoreni parlament“

foto: 1od5miliona_NS, Fejsbuk

Građanima se obratio jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović, koji je naveo da očekuje da se, nakon subotnjeg protesta u Beogradu, i u drugim gradovima formiraju „slobodne zone“.

Tokom rasprave u „otvorenom parlamentu“ građani su izglasali da se protestna okupljanja nastave svakog petka u 19 časova, da bude šetnji, pri čemu su pojedinci tražili da bude i drugih akcija. Organizatorima protesta, kao i članovima Saveza za Srbiju, poručili su da moraju da odluče kakav će plan da sprovedu - ili da idu na prevremene izbore ili da prave revoluciju ili nešto treće, jer dosadašnja dešavanja, po mišljenju građana učesnika protesta, nisu bila toliko uspešna i svela su se na ponavljanje sličnih govora i šetnje bez pravog cilja. To je, prema njihovom mišljenju, zaludno trošenje energije.

Organizatori su najavili da će tokom narednih dana u Novom Sadu postaviti štandove na kojima će građani moći da iznesu predloge i ideje šta da se radi na protestima, zbog čega su pozvali Novosađane da se u što većem broju odazovu.


Umesto protestne šetnje, u Novom Sadu organizovan „otvoreni parlament“

foto: 1od5miliona_NS, Fejsbuk

Narednog petka biće nastavljeni razgovori u „otvorenom parlamentu“, a za sada se još ne zna da li će 10. maja biti šetnje ili ne.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?