Umesto sportskog parka na Rumenačkom putu niče stambeni kompleks

19:05:00 18.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novoosnovana građevinska firma „NS Square“ planira izgradnju stambenog kompleksa na Rumenačkom putu, na parcelama koje su gradski urbanisti do pre nekoliko godina posmatrali kao budući sportski park, piše 021.rs.

Umesto sportskog parka na Rumenačkom putu niče stambeni kompleks


Komisija za planove u četvrtak će razmatrati nekoliko bitnih gradskih planova. Na dnevnom redu je šest tačaka - pet će biti javno razmotreni, a poslednja tačka će se razmatrati u tajnosti, u zatvorenom delu sednice. Upravo će se tajno razmatrati urbanistički projekat za izgradnju stambenih objekata spratnosti P+Pp+4+Pk(5) na Rumenačkom putu bb, na dve parcele. Parcele su u vlasništvu „NS Square“, novosadske građevinske firme, osnovane krajem januara ove godine. Vlasnik firme je Darko Stanković, koji je oko mesec dana pre osnivanja pomenute firme pokrenuo i građevinsku firmu za rušenje objekata „D&V“.

Kako navodi portal, ukupna površina planiranog duplog stambenog kompleksa je 28.555 kvadrata (2,85 hektara). Parkiranje se planira u suterenskim i podrumskim etažama ispod parcele i na parceli, a po principu „jedno parking mesto na jedan stan“. Projektom je predviđeno ukupno 983 stanova i 25 lokala, zauzetost površine je 40 odsto, a ukupno slobodnih i zelenih površina trebalo bi da bude 30 odsto.

Ove parcele godinama su do 2018. godine bile predviđene za izgradnju gradskog sportskog parka, kada im je namena promenjena u „nova stambena zona“. Tada je definisana maksimalna spratnost i obaveza očuvanja zelenila (konkretno, trostruki drvored sibirskog bresta). Investitor planira da gradi u maksimalnim dozvoljenim granicama spratnosti i zauzeća.

Pred članovima komisije, ali i javnošću, naći će se primedbe i sugestije na Nacrt plana detaljne regulacije prostora za višeporodično stanovanje i parkovske površine „Rotkvarija“ u Novom Sadu. Ovim planom predviđa se izgradnja javne garaže ispod zelene površine kod Galensovog „Kraljevog parka“ zato što stanari imaju problem s nedostatkom parking mesta.

Komisija će razmatrati i primedbe na Nacrt plana detaljne regulacije dela Avijatičarskog naselja i Detelinare, kojim se predviđa gradnja garaža na nekoliko lokacija. Najveće bi bile uz Bulevar Evrope ispod zelene površine, a na njima bi bili „krovni vrtovi“ sa igralištima.

Sledeća tačka dnevnog reda su primedbe na Nacrt plana detaljne regulacije dela područja Alibegovca, a uslediće razmatranje primedbi na izmene i dopune plana generalne regulacije Futoga i na Nacrt plana detaljne regulacije Veterničke rampe u Novom Sadu.

Sednica će biti održana u amfiteatru Spensa, I sprat, sa početkom u devet sati.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?