Univerzitet u Novom Sadu među 300 najboljih u oblasti sporta

17:10:00 16.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu prvi put se pojavljuje na Šangajskoj rang listi i nalazi se među 300 najboljih u svetu u oblasti sporta. Rangiran je između 201. i 300. mesta.

Univerzitet u Novom Sadu među 300 najboljih u oblasti sporta

Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom rangiranja univerziteta na Šangajskoj rang listi u oblasti sporta su broj i kvalitet naučnih radova, kao i broj naučnih radova napisanih u saradnji sa inostranim univerzitetima.

Univerzitet u Novom Sadu rangiran je na Šangajskoj rang listi među 150 najboljih univerziteta u oblasti prehrambenih tehnologija (Food Science and Technology) i među 500 najboljih univerziteta u oblasti matematike.

Šangajska rang lista jedna je od pet najznačajnijih lista za rangiranje univerziteta u svetu, pored Times Higher Education liste (Velika Britanija), QS rang liste (Quacquarelli Symonds, Velika Britanija), Lajden rang liste (Leiden Ranking, Holandija) i Webometrics liste (CSIC, Španija).

Takođe, Univerzitet u Novom Sadu se ove godine prvi put pojavljuje na QS rang listi i nalazi se među 300 najboljih univerziteta u oblasti poljoprivrede i šumarstva, pošto je rangiran između 251. i 300. mesta, a u maju ove godine rangiran je na Lajden rang listi, i to na 721. mestu, što je za 35 mesta bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?