Univerzitet u Novom Sadu među najboljima u oblasti matematike

09:07:00 15.07.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Univerzitet u Novom Sadu prvi put je na Šangajskoj rang listi i nalazi se među 500 najboljih univerziteta sveta iz oblasti matematike, pošto je rangiran između 401. i 500. mesta.

Univerzitet u Novom Sadu među najboljima u oblasti matematike

"Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom rangiranja univerziteta na Šangajskoj listi su, između ostalog, broj i kvalitet naučnih radova, broj radova napisanih u saradnji sa inostranim univerzitetima, kao i broj dobitnika Nobelovih nagrada i Fildsovih medalja", saopšteno je s PMF-a.

Šangajska lista jedna je od pet najznačajnijih lista za rangiranje univerziteta u svetu, osim Times Higher Education liste (Velika Britanija), QS rang liste (Quacquarelli Symonds, Velika Britanija), Lajden rang liste (Leiden Ranking, Holandija) i Webometrics (CSIC, Španija).

"Rangiranje Univerziteta u Novom Sadu na značajnim svetskim rang listama predstavlja napredak kako za akademsku zajednicu Univerziteta, tako i za zemlju u celini", kažu na UNS.

Podsećamo da je Univerziteta u Novom Sadu u maju 2017. godine rangiran na Lajden rang listi, i to na 721. mestu, što je za 35 mesta bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu.

Ove godine se prvi put pojavljuje na QS rang listi iz oblasti poljoprivrede i šumarstva, a na listi EECA University Rankings 2016. je među 130 najboljih univerziteta u ovom delu sveta.

Ilustracija: Jeremy Mikkola / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Mira

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Bravo!Sve pohvale Univerzitetu,vrijednim profesorima i studentima.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?