Univerzitet u Novom Sadu prvi put na Lajden listi najboljih univerziteta

13:12:00 07.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Univerzitet u Novom Sadu ove godine se prvi put našao na Lajden rang listi najboljih univerziteta u svetu. Od ukupno 842 univerziteta sa ove liste, UNS je na 756. mestu.

Univerzitet u Novom Sadu prvi put na Lajden listi najboljih univerziteta

Osnovni kriterijum za rangiranje na Lajden listi je broj radova indeksiranih u Web of Science, i koliko su oni puta citirani u određenoj oblasti, dok se autocitati ne vrednuju.

Drugi važan kriterijum odnosi sa na uključenost univerziteta u naučnu saradnju, čiji su najvažniji indikatori broj radova koji su objavljeni u koautorstvu s autorima s drugih univerziteta, kao i s autorima iz drugih zemalja.

Treći kriterijum je uticaj univerziteta u svetu nauke.

Na Univerzitetu u Novom Sadu kažu da je svrstavanje univerziteta među najbolje u svetu na Lajden listi pitanje prestiža.

"Rangiranje vrši na osnovu rigoroznih, egzaktnih i složenih kriterijuma, koji svedoče o kvalitetu institucije. Univerzitet u Novom Sadu se tokom 2016. godine prvi put našao i među prvih 1.000 univerziteta na Webometrics listi, na 886. mestu", saopšteno je sa Univerziteta u Novom Sadu.

Beogradski univerzitet je na 179. mestu na Lajden listi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?