Upis učenika u prvi razred od 1. aprila do 31. maja

13:03:00 28.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Upis učenika u prvi razred osnovne škole počeće 1. aprila i trajaće do 31. maja, a u đačke klupe će sesti deca rođena od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine.

Upis učenika u prvi razred od 1. aprila do 31. maja


Deca starija od sedam godina mogu upisati prvi razred, ali je potrebno priložiti obrazloženje zbog čega nisu krenula u školu na vreme, kao i da li je iz nekog razloga prethodno odgođen upis u prvi razred u skladu sa zakonom.

Prema podacima Gradske uprave za obrazovanje, ove školske godine biće upisan 181 učenik više u odnosu na prošlu godinu. To znači da će ove godine u Novom Sadu, prvi razred upisati 3.952 mališana, dok je lane u prvi razred pošlo 3.771 dete.

Kako su iz Uprave objasnili za „Dnevnik“, u skladu sa situacijom izazvanom koronavirusom, testiranje će biti organizovano putem portala e-Uprava, a roditelji će moći da izaberu termin za testiranje i sve obaviti u jednom danu.

Imajući u vidu da se deca upisuju elektronskim putem, svu neophodnu dokumentaciju (izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o pohađanju predškolskog programa, dokaz o lekarskom pregledu deteta, dokaz o prebivalištu roditelja) obrazovna ustanova pribavlja službenim putem, što znači da roditelji ne moraju lično da je donose u obrazovnu ustanovu, osim u slučaju kada se lekarski pregled deteta obavio kod privatnog lekara.



Dan otvorenih vrata online

Dan otvorenih vrata, kada budući prvaci i njihovi roditelji mogu da posete izabranu školu, ove godine, u skladu sa epidemiološkom situacijom, biće organizovan online. Na sajtovima škola mogu se naći odgovori na najčešća pitanja roditelja, detalji oko realizovanja nastave, vannastavnih aktivnosti, sekcija, a pojedine osmoletke održavaju i onlajn radionice za buduće prvake i njihove roditelje na društvenim mrežama.



Izvor: „Dnevnik“


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?