Uređenje bloka oivičenog ulicama Bate Brkića i Anđe Ranković na Satelitu

19:02:00 06.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Radove na uređenju bloka oivičenog ulicama Bate Brkića i Anđe Ranković su počeli, rok za realizaciju radova je 120 kalendarskih dana, a vrednost investicije je 19,8 miliona dinara.

Uređenje bloka oivičenog ulicama Bate Brkića i Anđe Ranković na Satelitu


Kako navode u Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, urbana transformacija naselja Satelit i izgradnja objekata višeporodičnog stanovanja zahteva i uređenje zajedničkih blokovskih površina, karakterističnog i prepoznatljivog identiteta za Novo naselje.

- Koncept uređenja blokovskih površina podrazumeva ambijentalno uklapanje u urbano okruženje i zadovoljavanje svakodnevnih potreba stanovnika i korisnika javnog prostora. U tom smislu planirano je da se prostor ozeleni i opremi urbanim mobilijarom u funkciji odmora, rekreacije i igre dece – posećaju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i ističu da će podizanju kvaliteta življenja u ovom delu Satelit naročito doprineti sadržaji namenjeni najmlađoj populaciji.

Uređenje bloka oivičenog ulicama Bate Brkića i Anđe Ranković na Satelitu


Na raznobojnoj podlozi od tartana biće postavljeno sedam različitih tipova rekvizita za igru, a radi što bezbednijeg i bezbrižnijeg boravka dece na ovom prostoru, igralište će biti ograđeno žičanim panelima, sa tri jednokrilne kapije.

Celokupan prostor biće upotpunjen postavljanjem osam klupa i četiri korpe za otpatke, a po završetku radova, JKP „Gradsko zelenilo“ realizovaće hortikulturno uređenje ovog bloka.



Foto: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 57%
Pritisak: 1010.0 mb
Vetar: 3 m/s, N
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?