Uređeno dvorište Osnovne škole "Žarko Zrenjanin"

13:09:00 13.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Završeno je parterno uređenje školskog dvorišta Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" na Limanu III.

Uređeno dvorište Osnovne škole "Žarko Zrenjanin"

Ruinirane betonske ploče na platou u školskom dvorištu i na pešačkoj stazi zamenjene su novim, rekonstruisane su atletske staze uz ogradu školskog dvorišta, a izgrađen je i nedostajući deo pešačke staze uz sam objekat škole.

Sanirani su i postojeći sportski tereni koji su bili u veoma lošem stanju. Novim slojem asfalta presvučen je košarkaški teren dimenzija 26x16 metara, kao i teren za mali fudbal dimenzija 44x26 metara. Kako bi nastavu fizičkog vaspitanja u isto vreme mogla imati deca različitog uzrasta, izgrađen je još jedan sportski teren, dimenzija 26x16 metara, koji je prvenstveno namenjen učenicima nižih razreda.

Zamenjena je žičana ograda u delu prema Bulevaru despota Stefana i postavljeno je deset klupa u školskom dvorištu. JKP "Gradsko zelenilo" orezalo je stabla i podiglo krošnje, a takođe je posejana trava na svim zelenim površinama u školskom dvorištu.

Radovi su koštali oko 15 miliona dinara.

Direktor škole Žarko Mušicki zahvalio je svima koji su učestvovali u uređenju dvorišta i naglasio da je time rešen dugogodišnji problem.

- Sada je znatno olakšano održavanje sportskih aktivnosti za decu, a uloženo je prvenstveno u njihov bezbrižniji boravak na školskim odmorima. Radovi su trajali nekoliko meseci, a sve je završeno u periodu letnjeg raspusta – rekao je Mušicki.

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je da će u rebalansu budžeta, za koji predviđa da će se naći pred odbornicima Skupštine Grada krajem septembra, biti i ozbiljno uvećan budžet za infrastrukturne radove u obrazovnim ustanovama grada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?