Uređuje se centralni trg u Stepanoviću, posvećen solunskim dobrovoljcima

14:11:00 15.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - U toku je izgradnja putne infrastrukture i parterno uređenje oko spomenika u centru Stepanovićeva, a do kraja godine bi i Ulica Boška Buhe, jedina u tom naselju koja koja je još nema, trebalo da dobije kanalizaciju.

Uređuje se centralni trg u Stepanoviću, posvećen solunskim dobrovoljcima

Rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa sa JP „Železnice Srbije“ stvorili su se uslovi da i ta ulica dobije kanalizaciju. Radovi su počeli pre nekoliko dana, a dužina trase na koju će biti priključeno šest objekata je 250m. Grad Novi Sad je u izgradnju sistema kanalizacije otpadnih voda u Stepanovićevu investirao približno 300 miliona dinara. U tom naselju izgrađeno je oko 20km kanalizacione mreže, tri crpne stanice i prečistač.

Gradonačelnik Miloš Vučević je prilikom obilaska radova kazao da je u prethodne tri godine završena "najveću investiciju u Stepanovićevu kada je reč o kanalizaciji".

Uređuje se centralni trg u Stepanoviću, posvećen solunskim dobrovoljcima

- Ove godine završavamo jedinu preostalu ulicu. To je posao vredan pet miliona dinara, a time će ovo naselje imati kompletnu kanalizacionu mrežu. Približava se stogodišnjica postojanja Stepanovićeva i Grad je odlučio da posle 45 godina uredi centralni trg posvećen solunskim dobrovoljcima za šta smo opredelili 18 miliona dinara. Radovi teku, a Zavod za zaštitu spomenika kulture će restaurirati i sam spomenik - rekao Vučević.

Uređenje prostora oko spomen obeležja ispred Doma kulture, na uglu ulica Stepe Stepanovića i Vojvode Putnika, izvodi se na površini od 1280m², u skladu sa uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Plato će biti urađen u nivou pešačke staze da bi se omogućio pristup i nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama. Radovi obuhvataju popločavanje pešačkih staza betonskim elementima, izgradnju kanaleta za odvođenje atmosferske vode, postavljanje urbanog mobilijara kao i ozelenjavanje. Takođe, u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju javnog-dekorativnog osvetljenja centralnog trga sa spomeničkim kompleksom.

Ove godine opredeljeno je nešto više od 20 miliona dinara za radove na popravci kolovozne konstrukcije u Ulici Solunskih dobrovoljaca. Reč je o prvoj fazi radova, od Ulice JNA do Ulice Vojvođanskih brigada, u dužini od 795m, koja obuhvata proširenje saobraćajnice sa postojećih 3m na 5m, pripremu za asfaltiranje i ugradnju dva sloja asfalta. Druga faza radova, na preostalih 1300m, planirana je za 2019. godinu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?