Uređuje se kej, radovi počeli od „Mornarice“ do Štranda

16:10:00 08.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Pripremni radovi duž Sunčanog keja započeti su na delu od „Mornarice“ do Štranda. Projekat će se realizovati fazno, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, a završetak se očekuje do kraja tekuće godine.

Uređuje se kej, radovi počeli od „Mornarice“ do Štranda


Beogradski i Sunčani kej duž Dunava simbol su Novog Sada i „kapija“ na ulaznom pravcu iz Petrovaradina, jedno od najlepših šetališta duž celog toka Dunava. Grad Novi Sad je kej sa novosadske strane uredio u savremen prostor namenjen sportu, rekreaciji, razonodi i drugim vidovima angažovanja slobodnog vremena, koji je potrebno kontinuirano održavati u cilju očuvanja ove vredne celine, navode u Gradskoj kući.

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije finansira realizaciju projekta Uređenje sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu u iznosu od 127 miliona dinara.

Uređuje se kej, radovi počeli od „Mornarice“ do Štranda


U okviru ovog projekta biće realizovani radovi na zameni obloge od tartana uz delimičnu popravku ivičnih elemenata i podloge, u dužini od 4,1km staze za trčanje na Sunčanom i Beogradskom keju, od kanala DTD do „Mornarice“ u Novom Sadu.

Teren za mali fudbal na Sunčanom keju dobiće novu travu i rekvizite, a biće izvedeni radovi i na popravci ograde i zameni sigurnosnih mreža. Ugovorom su obuhvaćeni i radovi na dva teniska terena na kojima će biti urađeno liniranje, kao i radovi na dva dečija igrališta koja se nalaze kod Veslačkog kluba „Danubius“ na kojima je planirana zamena podloge i rekvizita.

Na dve teretane na otvorenom u neposrednoj blizini kompleksa „Đačkog igrališta“ biće izvedeni radovi na postavljanju nove sigurnosne podloge, kao i postavljanje novih rekvizita.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1013.0 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?