Uređuju se fasade četiri zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina

17:07:00 01.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Fasade četiri zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu, koje predstavljaju vredno kulturno-istorijsko nasleđe, dobiće putpuno nov izgled.

Uređuju se fasade četiri zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina


Konzervatorsko-restauratorski i građevinsko-zanatski radovi odvijaće se u četiri faze, a u toku su pripremno-završni radovi. Predviđeno je da rok završetka obnove fasada bude 120 dana, ali će sve zavisiti od vremenskih prilika i dogovora sa stanarima zgrada.

- Radovi na Bulevaru Mihajla Pupina 11, 13, 15 i 17 su obuhvaćeni predmetnim predračunom negde oko 26 miliona sa PDV-om. Svaka zgrada je između 6,5 i 7,5 miliona sa PDV-om. Ti radovi podrazumevaju četiri faze, pripremno-zaršne radove, zidarske radove, limarske i molersko-farbarske - kaže Siniša Jokić, direktor Zavoda za zaštitu spomenika Novog Sada.

Izgrađene tridesetih godina 20. veka fasade predstavljaju kulturno blago i modernu između dva svetska rata, a zajedno sa Banovinom i okolnim zgrada čine takozvani mali Liman.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?