Urgentni centar KCV dobio novu angio-salu vrednu 70 miliona dinara

14:10:00 31.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine dobio je novu angio-salu za neurološke, abdominalne i periferne interventne procedure, za koju je Pokrajinska vlada izdvojila 70 miliona dinara.


Urgentni centar KCV dobio novu angio-salu vrednu 70 miliona dinara

foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da je ovo jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodinu.

- Moždani udar je često oboljenje i sa izraženim stepenom smrtnosti i nabavka ovog angiografskog aparata pružiće šansu pacijentima da sa minimalnim posledicama po zdravlje, kompletna procedura od prve dijagnostike do dolaska u KCV bude urađena u kratkom vremenskom roku - rekao je Mirović.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, ova angio-sala jedina je koja je umrežena sa svim regionalnim opštim bolnicama u Vojvodini.


Urgentni centar KCV dobio novu angio-salu vrednu 70 miliona dinara

foto: Pokrajinska vlada

- U narednih mesec do dva Pokrajinska vlada će obezbediti i dva nova CT aparata i magnetnu rezonancu - najavio je Gojković.

Mirović je ukazao i na to da se obnavlja medicinska oprema, a da će se do kraja mandata ove Vlade u potpunosti obnoviti dijagnostika u svih 35 klinika i instituta u Pokrajini.

- Kruna našeg rada biće izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine - zaključio je Mirović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?