Uručene nagrade "Dr Zoran Đinđić", milion za najboljeg

12:12:00 24.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Dr Strahinja Kovačević, istraživač-saradnik na Tehnološkom fakultetu, ovogodišnji je dobitnik nagrade "Dr Zoran Đinđić", koja se već 12. put dodeljuje, najuspešnijim mladim naučnicima i istraživačima iz Vojvodine.

Za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu za školsku 2014/2015, proglašen je Vukašin Jovanović, sa Ekonomskog fakulteta, priznanje za najbolji diplomski rad ili završni rad na master studijama iz filozofskih i socioloških nauka dodeljeno je Saši Popoviću iz Beograda. Pokrovitelj nagrada je Pokrajinska vlada.

Uručene nagrade "Dr Zoran Đinđić", milion za najboljeg

Dr Strahinja Kovačević rođen je 1988. godine u Novom Sadu. Nakon završene Srednje tehničke škole "Pavle Savić", 2007. godine je upisao Tehnološki fakultet, na kome je završio osnovne studije sa prosečnom ocenom 9,41, te master studije sa ocenom 9,80. Zvanje doktora nauka je stekao 2015. godine, na studijskom programu Prehrambeno inženjerstvo, sa prosečnom ocenom 10,00. Iskustva u usavršavanju sticao je i u Bugarskoj, Češkoj i Sloveniji, a samo tokom ove godine je autor 12 naučnih radova u istaknutim svetskim časopisima, u četiri je čak prvi autor. Njegova citiranost već sada iznosi 50. Nagrada za njega se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od milion dinara.

Vukašin Jovanović rođen je 1992. godine u Novom Sadu, gde je, posle Gimnazije „Svetozar Marković“, završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, smer: Menadžment, sa prosečnom ocenom 10,00. Kao student na razmeni, jednu godinu je studirao na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, gde je proglašen za najboljeg internacionalnog studenta. Tokom studija, radio je stručnu praksu i više kompanija u zemlji i inostranstvu. Osnivač je i lider studentske organizacije Finansijski klub u Novom Sadu.On će biti nagrađen svečanom poveljeom i novcem u iznosu od dve stotine hiljada dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 997.2 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?