Uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja

16:10:00 23.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, danas su u Gradskoj kući uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja Grada Novog Sada za 2021. godinu.

Uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja

Foto: Grad Novi Sad




Dobitnici ovogodišnje Oktobarske nagrade Grada Novog Sada su Tehnička škola „Pavle Savić“, stonoteniserka i paraolimpijka Borislava Perić-Ranković i posthumno fotoreporter Jaroslav Pap, dok je Novembarska povelja pripala JKP „Novosadska toplana“, Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“, Crvenom krstu Novog Sada, predsedniku, osnivaču i aktivisti Novosadske biciklističke inicijative Marku Trifkoviću i Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61“.

Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju Grada Novog Sada za 2021. godinu uručili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić.

U ime nagrađenih obratila se Borislava Perić-Ranković koja se zahvalila na prestižnom priznanju i istakla da je veoma ponosna.

- Hvala na povrenju, u ime svih dobitnika. Malo je reči kojima možemo opisati čast koju ste nam ukazali, ali i teret koji ste nam dali, da u budućnosti opravdamo to što ste u nas verovali - rekla je Borislava Perić- Ranković.

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, dok se Novembarska povelja dodeljuje povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 3 m/s, NNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?