Uručene Vidovdanske nagrade najboljim novosadskim učenicima

08:06:00 29.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Najboljim novosadskim učenicima uručene su Vidovdanske nagrade. Priznanje je uručeno učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine. Ovim učenicima su uručene pohvalnice koje se dodeljuju svake godine povodom Vidovdana, dok se nagrada sastoji i od novčanog iznosa koji zavisi od osvojenog mesta.

Uručene Vidovdanske nagrade najboljim novosadskim učenicima


U svečanom programu, nastupio je hor OŠ „Đura Daničić“, a u ime nagrađenih učenika se obratila učenica Katarina Vajagić koja je đak generacije Medicinske škole „7. april“ i koja je, pored Vukove diplome, dobitnica i diplome za izuzetan uspeh iz srpskog jezika.

Vidovdanska nagrada je ustanovljena 2015. godine da bi se motivisali i nagradili učenici osnovnih i srednjih škola za vrhunske rezultate, a Grad je u ovoj školskoj godini, za te nagrade, obezbedio više od 17 miliona dinara.

U ovoj školskoj godini dodeljeno je 1.250 Vidovdanskih nagrada za ukupno 976 učenika, od čega 567 nagrada za 475 učenika osnovnih škola i 683 nagrade za 501 učenika srednjih škola.

Pored ovih nagrada, na osnovu Zaključka Gradonačelnika Novog Sada dodeljeno je i osam Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Grmljavina
28°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 997.4 mb
Vetar: 6 m/s, NNW
Uto 19° - 23° Kiša
Sre 15° - 24° Promenljivo oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?