Uručeni ključevi vlasnicima 25 stana solidarnosti na Novom naselju

17:08:00 30.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Ključevi 25 stanova solidarnosti na Novom naselju uručeni su danas porodicama koje su ispunile uslove na konkursu. Nekoliko porodica danas je započelo i useljavanje u svoje nove domove.

Uručeni ključevi vlasnicima 25 stana solidarnosti na Novom naselju


U pitanju su stanovi u Ulici Somborska rampa 22 (bivša Momčila Tapavice BB), lamela 6, koji su bili ponuđeni na Javnom pozivu polovinom maja 2021. godine. Zahtev su tada podnele 292 osobe, a 25 je kupilo stanove po neprofitnim uslovima. Čekanje se odužilo zbog žalbi na konkursu, ali i zbog toga što je trebalo da se izda upotrebna dozvola nakon završetka izgradnje.

Vlasnici ovih stanova su morali da ispoštuju više kriterijuma i onda da kupe nekretnine po povlašćenim cenama. U ovoj lameli 6 je cena kvadrata bila oko 98.900 dinara sa pdv-om.

- Stambena agencija Grada Novog Sada je radila ovaj posao, a Komisija koja je formirana od strane Grada je odlučivala o podnetim prijavama, kojih je bilo 292. Radi se o stanovima za dvočlana, tročlana, četvoročlana i petočlana domaćinstva, a budući stanari će na 240 mesečnih rata otkupljivati ove stanove, a tek nakon pet godina od otplate će moći da ih prometuju – rekao je prilikom uručenja ključeva gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Uručeni ključevi vlasnicima 25 stana solidarnosti na Novom naselju


U toku je još jedan konkurs, odnosno, trenutno Komisija pregleda prijave za lamelu 5, za šta je pristiglo 538 prijava. Ovde će se, takođe, deliti 25 stanova, a cena tih kvadrata će biti oko 116.800 dinara sa pdv-om.

- Nadam se ćemo krajem oktobra imati preliminarnu rang listu i da će uskoro, krajem godine, novih 25 porodica moći da uđe u svoje stanove. Ovo je zaista jedan veliki vid stambene podrške našim Novosađanima – rekao je gradonačelnik.

On je najavio da će za nekoliko nedelja uslediti raspisivanje novog Javnog poziva za lamelu 4, u kojoj će se graditi 74 stana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1011.5 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?