Uručenje ključeva za još 438 stanova na Jugovićevu

19:01:00 17.01.2022, Komentara: 1

Novi Sad - Još 25 porodica dobilo je danas ključeve svojih stanova u naselju Jugovićevo. Ključeve je pripadnicima bezbednosnih službi - kupcima prvog paketa završenih stanova u okviru prve B faze uručila premijerka Ana Brnabić. Sutra kreće i uručenje ključeva ostalih 413 stanova, što znači da će u okviru te faze biti dodeljeno 438 stanova u tri nove zgrade u naselju Jugovićevo.

Uručenje ključeva za još 438 stanova na Jugovićevu

foto: Vlada Srbije

- Ovo je projekat kojim kažemo hvala, vama i vašim porodicama, na svemu što ste uradili, što ste se opredelli za poziv koji podrazumeva da ste svakog dana u potencijanoj opasnosti, na braniku otadžbine, da ste tu da branite građane, što je veoma ozbiljan poziv. Ovo je najmanje što možemo da uradimo za vas - poručila je predsednica Vlade.

Na ovoj lokaciji bi do kraja godine trebalo da bude useljeno 1.972 stanova u 12 stambenih zgrada sa parkinzima, dečijim igralištima i drugim sadržajima, a stanovi koji su uglavnom veličine od 40 do 80 kvadrata, prodati su po ceni od 500 evra po kvadratu. Stanove po povlašćenim cenama dobili su policajci, vojnici, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, kao i ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca.

Na samoj lokaciji sagrađena su i dva dečija igrališta, parkinzi i pristupne saobraćajnice, a gradnja se nastavlja.

Kako je rečeno prilikom dodele ključeva, u naselju uskoro počinje i gradnja škole i vrtića, a radi se i na uređenju zelenila i parkovskih površina.

Na lokaciji je planirano još 200 novih stanova, čime broj stambenih jedinica u ovom bloku prelazi 2.100.

Uručenju ključeva stanova prisustvovali su ministri odbrane Nebojša Stefanović, pravde Maja Popović, građevinarstva Tomislav Momirović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i direktor BIA Bratislav Gašić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Džoni

, *.mbb.telenor.rs

Stan koji sam dobio tamo je 33,80 km2 i nije kao što kažu od 40 pa naviše. Drugo imam dvoje dece i suprugu kako živeti u tih 33,80 km2. Što znači da ja taj stan moram da izdam da bih opet bio podstanar jer mi treba veći. I treće nisu 500 evra već 550evra po m2. Ali treba biti ipak zahvalan bolje išta nego ništa. Pozdrav


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?