Uručeno 86 instrumenata za Muzičku i Baletsku školu

13:05:00 22.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Za Muzičku školu „Isidor Bajić“ i Baletsku školu u Novom Sadu nabavljeno je 86 vrhunskih instrumenata sa dirkama. Među njima su i dva velika klavira vredna 280.000 evra.

Uručeno 86 instrumenata za Muzičku i Baletsku školu

foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je na svečanoj primopredaji instrumenata da je zgrada buduće Muzičke i Baletske škole privedena kraju, te da kupovina vrhunskih instrumenata u ovoj količini nije viđena skoro u regionu

- Grad je izdvojio 400 miliona dinara za muzičku opremu, a ukupno za izgradnju nove zgrade tri milijarde i 200 miliona dinara. Najvažnije je da su virtuozi pokazali svoje umeće na toj opremi i najavili zbog čega smo sve ovo radili, zbog naše dece, odnosno učenika. Da ih privučemo iz svih gradova Srbije i regiona, da ne moraju da odlaze u druge evropske gradove na školovanje. Želimo da prizivamo i da čuvamo najveće talente u oblasti muzike i baleta, a naš krajnji cilj je da, ako dozvoli epidemiološka situacija, od 1. septembra dođu đaci u ovu zgradu. Da pre nego što budemo Evropska prestonica kulture 2022. godine, ovde bude divnih događaja i da profesori i učenici imaju najbolje uslove za rad – rekao je on.

Prema rečima direktorke Muzičke škole „Isidor Bajić“ Radmile Rakin-Martinović, kupljeno je 86 instrumenata sa dirkama za sva tri segmenta škole. Dva velika koncertna klavira testirala je i potpisala Marta Argerič, trenutno najcenjeniji ženski pijanista na svetu.

Klavir za nastavu, u novoj zgradi, prezentovala je najmlađa učenica Muzičke škole „Isidor Bajić“ sedmogodišnja Nikolina Popović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?