Usaglašeni zahtevi na "Protestu protiv diktature"

21:04:00 10.04.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Završena je sedma šetnja "Protiv diktature" na kojoj su izneti novi usaglašeni zahtevi.

Studentki pokret Novi Sad istakao je da su opšti zahtevi ukidanje diktature i smena političke elite na čelu sa Aleksandrom Vučićem, smena odgovornih urednika RTV-a i RTS-a, premeštanje političke moći na lokalni nivo, aktivna borba za zaštitu radnika na crno, sezonskih, privremeno i povremeno angažovanih radnika, i drugih radnika pogođenih težim oblicima eksploatacije.

Usaglašeni zahtevi na "Protestu protiv diktature"

Traži se i ukidanje nezakonitog smanjenja penzija i plata, reforma i poboljšanje sistema socijalnih davanja, agrarna reforma i povećanje subvencija seoskim domaćinstvima, revizija sporazuma sa MMF-om, sprečavanje dalje privatizacije javnih preduzeća, u potpunosti javno finansirano i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo. Demonstrantima širom Srbije poručeno je da osim ovih opštih zahteva istaknu i lokalne zahteve upućene lokalnim vlastima.

Oni se takođe ograđuju od svih zvaničnih studentskih organizacija, koje su, kako kažu, u ovim trenucima po ko zna koji put pokazale svoje pravo lice i stale na stranu vlasti.

Kolona je večeras išla Zmaj Jovinom, pa Ulicom Modene i Bulevarom Mihajla Pupina, zatim Jevrejskom, pa desno Bulevarom oslobođenja i desno Bulevarom kralja Petra, potom Kisačkom i pravo do zgrade Vlade Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.3 mb
Vetar: 6 m/s, E
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?