Useljenje studenata u studentske domove počinje 15.novembra

12:11:00 05.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Konkurs za smeštaj studenata starijih godina u domove Studentskog centra Novi Sad je završen, a koliko studenata će se, od njih 2.749 koliko ih je konkurisalo, useliti 15. novembra, biće poznato nakon isteka roka za žalbe, odnosno 9. novembra.

Useljenje studenata u studentske domove počinje 15.novembra


Na konkursima su se bodovali uspeh, prihod, prosečna ocena ESPB (Evropski sistem prenosa i akumulacije bodova), godina studija, godine studiranja i korektivni faktor.

Od ukupno 3.004 mesta, 2.653 ih je u Novom Sadu, 208 u Studentskom domu u Zrenjaninu, a 143 u Somboru. Do sada je useljeno 397 brucoša , a studentima ostalih godina, biće na raspolaganju ukupno 2.607 mesta. Deset odsto smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa. U domovima u Novom Sadu je iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, odnosno za međunarodnu razmenu je rezervisano 40, dok će 20 mesta biti ekonomska.

Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović ističe da se godinama investiraju značajna sredstva u unapređenje uslova za ishranu i boravak studenata.

- Prošle i ove godine investirali smo preko 50 miliona dinara. Rekonstruisali smo Veliku menzu, otvorili novi studentski restoran u prizemlju Spensa za 500 obrka. Potpuno smo sredili enterijer u domu „Feješ Klara“, a u domu „23. oktobar“, rekonstruisaćemo hidrantsku mrežu. Prošle godine su u domovima „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“ zamenjena vrata na sobama i uređene terase. U svim sobama u domu „Nikola Tesla“ ugrađene su nove tuš kabine, a na „Sajmištu“ je rekonstruisan krov. U saradnji s gradskim i pokrajinskim službama razgovaramo o obezbeđivanju adekvatne lokacije za izgradnju još jednog studentskog doma, u kom bi bio obezbeđen smeštaj za više stotina studenata - kaže direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?