Uskoro 14. "NS bike" stanica

09:07:00 18.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Nova, 14. po redu, "NS bike" stanica, uskoro će biti postavljena na Bulevaru Evrope, kada će se promovisati i novi bicikli.

Svaka NS bike stanica ima po 14 bicikala za iznajmljivanje, koji se mogu vratiti na bilo koju drugu stanicu u gradu.

Uskoro 14. "NS bike" stanica"NS bike" stanice

Radovan Jeknić, portparol "Parking servisa" kaže da "NS bike" postaje veći, ozbiljan sistem alternativnog prevoza po gradu.

"NS bike sistem nije osmišljen da bi se na njemu zaradilo, to se vidi i po cenama iznajmljivanja, već da stimuliše građane da se prevoze po gradu nekim drugim sredstvom, u ovom slučaju biciklima, kako bi malo rasteretili nedostatak parking prostora", rekao je Jeknić za RTV.

Ove sezone u "NS Bajk sistemu" registrovano je 5000 korisnika. Više od stotinu korisnika nabavilo je kartice za sezonsku pretplatu po ceni od 1.100 dinara. Za iznajmljivanje gradskih bicikala potrebna je korisnička kartica, koja se za 600 dinara može kupiti na blagajni Parking servisa. Gradski bicikli trenutno se mogu iznajmiti na 13 stanica, a dnevno iznajmljivanje košta 170 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?