Uskoro 47 novih igrališta i rekreativnih terena

09:07:00 05.07.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Uskoro će širom Novog Sada biti postavljeno 47 novih dečijih igrališta i rekreativnih terena. Za ovaj posao opredeljeno je 301,7 miliona dinara, bez PDV-a, a posao je poveren grupi ponuđača.

Uskoro 47 novih igrališta i rekreativnih terena

foto: projektna dokumentacija

U okviru projekta uređenja i opremanja igrališta i rekreativnih terena predviđena je nabavka 52 različite sprave za dečja igrališta i teretane na otvorenom, između ostalog, više vrsta multifunkcionalnih kompozicija, ljuljaški, klackalica, njihalica, kula s toboganom, penjalica, interaktivnih panela, vrteški, zip-lajn kompozicija, te rekvizita za vežbe propadanja, zgibove, ali i simulaciju hodanja i veslanja. Kada je reč o mobilijaru, biće nabavljeno 40 klupa, 20 korpi za otpatke i isto toliko informativnih tabli.

Kako je objašnjeno u dokumentaciji, igrališta na teritoriji grada postoje, ali su u velikoj meri devastirana i neprilagođena zahtevima i potrebama dece u savremenom vremenu. Planirana dečja i rekreacona igrališta su nove generacije, novih tehnologija, prilagođena interesovanju i psihofizičkim sposobnostima dece danas. Usvojen je koncept kombinacije standardnih – klasičnih rekvizita za dečja igrališta, ali kroz inovativno rešenje za datu javnu funkciju, sa započetom idejom ostvarenja zdravog okruženja za decu različitog uzrasta, za razvoj motoričkih funkcija i sportskog duha.

Igrališta su prilagođena psiho-motoričkom statusu mališana od jedne do pet godina, pa sve do onih od 14 i više godina starosti.

Na sajtu „Tvoj Grad“ objavljeni su predlozi za svaku mesnu zajednicu. Za neke je postojalo i više predloga, zbog čega su građani glasali, a oni sa najviše glasova su odabrani za realizaciju. U procesu odabira lokacija učestvovala su 1.672 građanina.

Kako je objavljeno na sajtu „Tvoj Grad” među mestima koje su dobile najviše glasova i na kojima će biti realizovana postavka dečijih igrališta su MZ „Žitni trg” – kod Zmaj Ognjena Vuka, MZ Liman – Liman 1, između ulice Veljka Petrovića i Vladislava Kaćanskog, MZ Liman 3 –u parku „Banović Strahinje“, MZ 7. juli –u okolini Bulevara Evrope 28, MZ „Bratstvo” –obnova telepskog parka, MZ „Nikola Tesla” Bulevar patrijarha Pavla, MZ „Gavrilo Princip” – na uglu Stevana Hristića i Partizanskih baza, MZ Bistrica –između ulica Seljačkih buna i Kaće Dejanović, MZ „Radnički” – na prostoru Braće Mogin 2, MZ Detelinara – između ulica N. Petrović, K. Stankovića, M. Grčića i J. Čmelika, MZ „Omladinski pokret” – Pariske komune između ulaza 32-40, MZ „Sava Kovačević” – između Kraljevića Marka i Felegi Tivadara, MZ Podbara – kod Almaške crkve i Svilare, MZ Petrovaradin – u ulici Jože Vlahovića, preko puta Doma zdravlja, MZ Kać – dvorište vrtića „Zvončić”, MZ Rumenka – na uglu ulice J. J. Zmaj i Cara Lazara i MZ Kisač – u centru.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?