Uskoro bez naplate prijava ispita i overe semestra na UNS

10:01:00 26.01.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Uskoro će biti ukinuti dodatni troškovi studiranja studentima Univerziteta u Novom Sadu, najavio je juče rektor Dušan Nikolić.

Uskoro bez naplate prijava ispita i overe semestra na UNS

Nikolić je za O radio rekao da je ovogodišnji plan da se iz pokrajinskog budžeta izdvoji novac koji će pokrivati troškove akademske zajednice, što znači da studenti uskoro neće plaćati dažbine poput prijave ispita ili overe semestra.

"Mislim da će na mnogim fakultetima to relativno brzo biti urađeno. O tome smo već zvanično razgovarali na sednici Senata", rekao je rektor za O radio.

Podsetimo, Studentski pokret Novi Sad je do sada organizovao tri protesta protiv plaćanja dodatnih dažbina na fakultetima, a nedavno je Državna revizorska institucija ukazala na netransparentno trošenje novca dobijenog od studenata.

Izvor: O radio


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Dipl. Pravnik bez diplome

Postovani rektore bolje ispunite prva svoja obecanja kada ste izabrani na tu funkciju i ubrzajte proces dobijanja diploma na nasem pravnom fakultetu. Gde nerad vlada, a nasih mukom stecenih diploma nema, nego nam se jos podsmevaju kada trazimo ono sto nam pripada


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?