Uskoro drugi krug subvencija za kupovinu bicikala

16:07:00 23.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U toku je potpisivanje ugovora za subvenciju za kupovinu bicikla, a uskoro će početi drugi krug. Konkurs je raspisan i toku je odabir partnera koji će realizovati drugi javni konkurs, a realizacija je planirana do septembra, izjavila je danas članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović.

Uskoro drugi krug subvencija za kupovinu bicikala


U prvom krugu subvencije Grada Novog Sada dodeljuje Novosadska biciklistička inicijativa sa udruženjem Res Polis. Pravo na subvenciju u iznosu od 10.000 dinara ostvarilo je 702 uspešno prijavljenih građana, koji su u prethodnom periodu kupili novi bicikl i sada svoju kupovinu pravdaju računima i garancijom u zamenu za uplatu na račun.

Ugovori se potpisuju u Kulturnoj stanici Eđšeg, Antona Čehova 4. Danas su ih obišli članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović i predstavnica kompanije „Merkator S“, koja je za dobitnike subvencije obezbedila dodelu benefit-kartica i vaučera za kupovinu.

- Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je izdvojio sredstva za pružanje novčane podrške građanima za kupovinu bicikala. Interesovanje Novosađana za javni poziv za podršku nabavke bicikala je ogroman, što jasno govori o popularnosti ove vrste prevoza i rekreacije, kao i o važnosti nezagađenja životne sredine korištenjem alternativnih vidova gradskog saobraćaja. Zahvaljujući ogromnom interesovanju Grad Novi Sad je rebalansom Budžeta opredelio još 10 miliona dinara za drugi krug subvencija za kupovinu bicikala. Konkurs je raspisan i toku je odabir partnera koji će realizovati drugi javni konkurs, a realizacija je planirana do septembra - rekla je Mira Radenović.

I u drugom krugu će građani biti subvencionisani sa po 10.000 dinara, ali će veći broj Novosađana imati priliku da dobije ovaj novac.

Predsednik udruženja „Novosadska biciklistička inicijativa“ Marko Trifković je istakao da su rezultati rada na ovoj akciji poslužili kao model i za druge gradove u Srbiji, poput Beograda i Niša.

- Naše udruženje je u proteklih deset godina radilo na popularizaciji biciklizma kao svakodnevnog načina života, i kao alternativnog vida prevoza. Takođe smo se bavili unapređenjem biciklističke infrastrukture. Novi Sad danas broji preko 40.000 biciklista i ova brojka je odličan primer za ohrabrenje onima koji još nisu biciklisti da to što pre postanu - rekao je Trifković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?