Uskoro još brža kontrola naplate parkiranja

14:11:00 09.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad – JKP „Parking servis“ planira da ubrza kontrolu naplate parkiranja u Novom Sadu i do 10 puta pomoću novog sistema za automatsko prepoznavanje registarskih tablica. Kako piše 021, reč je o softveru za optičko prepoznavanje karaktera iz vozila u pokretu.

Uskoro još brža kontrola naplate parkiranja


- Softver na kome je baziran SMS sistem naplate parkiranja je veoma kompleksan, a s obzirom na činjenicu da direktno utiče na prihode preduzeća koja ga primenjuju, zahtevi za kontinualnom podrškom, monitoringom i konstantnim unapređenjem sistema su očekivani i traženi. Sistem za kontrolu je važna komponenta celokupnog sistema za naplatu parkiranja jer bez precizne kontrole se ne može efikasno kontrolisati naplata parkiranja. Sistem za kontrolu koji je predmet ove nabavke treba da omogući preciznu i do 10 puta bržu kontrolu plaćanja parkinga", navodi se u obaveštenju "Parking servisa" za pregovarački postupak nabavke softvera.

To znači da će uređaji za prepoznavanje tablica biti montirani na vozila, što je brži vid rada u odnosu na sadašnji terenski rad „od vozila do vozila“ zaposlenih u „Parking servisu“.

Ovo preduzeće ulazi u pregovarački postupak sa firmom „Proapp“ iz Veternika, nekada poznate kao novosadski „Prokomsoft APPS“, koji je tvorac računarskog programa za SMS naplatu i kontrolu naplate parkiranja u upotrebi u „Parking servisu“. Kako navode, ušli su u pregovarački, a ne u otvoreni postupak nabavke budući da, kako kažu, jedino ova firma može da dostavi program koji im je potreban.

Procenjena vrednost celog posla je 9,5 miliona dinara.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?