Uskoro kreće sanacija kanalizacionog ispusta na keju

16:07:00 02.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Bedem koji štiti Novi Sad od visokog vodostaja Dunava odronio se na mestu kanalizacionog ispusta, što je prouzrokovalo oštećenje istog, a da bi se taj deo obaloutvrde sanirao, neophodno je da se prvenstveno sanira deo havarisanog betonskog kolektora.

Uskoro kreće sanacija kanalizacionog ispusta na keju


Zbog toga je JKP „Vodovod i kanalizacija“, nakon završene pripreme dokumentacije o nabavci, raspisalo je javnu nabavku za izbor izvođača radova i u toku pregled i stručna ocena pristiglih ponuda. Ukoliko dokumenticija bude ispravna, očekuje se zaključenje ugovora do 14. jula.

- Nakon završetka NGC1 kod Kvantaške pijace izgrađen je i novi izliv u Dunav, u skladu sa uslovima Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ iz Novog Sada. Međutim, zbog loše hidrološke situacije, gde je nivo Dunava skoro dve godine bio izuzetno nizak, na izlivu se formiralo slapište koje je doprinelo eroziji obale ispod izliva, što je dalje prouzrokovalo urušavanje kamenih prizmi kojima je obložen nasip - navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i podsećaju da je u julu prošle godine uočeno je da se kamene prizme sležu i odmah je angažovan projektant koji je izradio Elaborat sanacije izliva.

Za ovu godinu, kako navode, preduzeće je obezbedilo sredstva u iznosu od 17 miliona dinara za sanaciju kanalizacionog ispusta.

- Ono što je važno napomenuti jeste da funkcionalnost nasipa nije ugrožena, a sanacija havarisanog dela betonskog kolektora i obaloutvrde obavljaće se sa površinskog dela reke uz pomoć barži - preciziraju u JKP „Vodovod i kanalizacija“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?