Uskoro nova tura opomena za neplaćen porez na imovinu

15:06:00 16.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska poreska uprava Grada Novog Sada u prethodne dve nedelje uputila je opomene poreskim obveznicima koji nisu izmirili svoje obaveze po osnovu poreza na imovinu. Kako je predviđeno slanje novog broja opomena, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović pozvala je poreske obveznike da svoje dospele, a neizmirene obaveze na računu poreza na imovinu za fizička lica, izmire i time izbegnu dalji obračun i naplatu zakonom propisane kamate.

Uskoro nova tura opomena za neplaćen porez na imovinu


- Poreski obveznici koji nisu na vreme uspeli da servisiraju svoje obaveze mogu da iskoriste zakonsku mogućnost i podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču pravo na otplaćivanje utvrđenog duga na rate, uz otpis kamate u visini od 50%, a sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji - rekla je Mesarović.

Ona je skrenula pažnju da samo redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata, a istovremeno, takvim odgovornim odnosom prema zakonskim rokovima za plaćanje poreza, doprinose bržem i kvalitetnijem razvoju grada.

Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih opomena, zainteresovana lica pored šalter sale u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26 mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama JKP „Informatika“ na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br. 15, kao i na info-pultu Gradske poreske uprave u TC „Promenada“, putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs i na brojeve telefona: 021/4871-707, 4871-751.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?