Uskoro novi mural u Novom Sadu

16:11:00 24.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Na zidu zgrade u Ulici Petefi Šandora, odnosno u prolazu između sinagoge i baletske škole, umetnica iz Argentine Fio Silva oslikava novi mural. I ovaj, kao i prethodni – tigar, čiji je autor Stefan Bjelić, posvećeni su Nastasji Nedimović, Novosađanki oboleloj od raka. Murale je Novom Sadu poklonila ekipa iz organizacije Chain Reaction / Lančana reakcija.

Uskoro novi mural u Novom Sadu


Tigar, koji simboliše borca, nalazi se na uglu Beogradskog keja i Ulice Kozačinskog na Podbari. Na novom muralu je omiljena Nastasjina životinja. Nakon tog murala sledi pauza, a novi murali bi trebalo da počnu da se oslikavaju u martu sledeće godine. To uglavnom zavisi od finasijskih sredstava kojim „Lančana reakcija“ bude raspolagala.

Uskoro novi mural u Novom Sadu

foto: Chain Reaction / Lančana reakcija

Ovo udruženje je do sada uradilo sedam murala u Novom Sadu. Želja im je da rade murale na većim površinama i u okolini Novog Sada, ali to, naravno, zavisi od finansijskih sredstava. Potrebno je da napomenemo da Stefan Bjelić i Fio Silva za svoj angažman nisu dobili nikakav honorar, tako da je to njihova podrška akcijama.

Ko može...

Svi ljudi koji žele da pomognu izradu novih murala, to mogu učiniti uplatom na dinarski račun udruženja "Lančana reakcija" 205-244850-22.

Takođe, građani koji su u mogućnosti, mogu uplatiti i sredstva na račun Nastasje Nedimović na račun: 115-0381600674042-32 (Telenor banka).

Nastasja Nedimović, nekadašnja vaterpolo reprezentativka potom i sudija, obolela je od raka koštane srži. Transplantacija koštane srži je obavljena ali su joj potrebna sredstva za borbu sa ovim oboljenjem koje je i dalje prisutno.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?