Uskoro počinje rekonstrukcija ambulante Doma zdravlja na Limanu

17:10:00 17.10.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Dom zdravlja „Novi Sad“ traži izvođače radova na rekonstrukciji ambulante na Limanu IV, posao koji bi trebalo da se radi u sledećih godinu dana. Kako piše 021, rok za izvođenje radova je najduže 400 dana, a garancija za radove ne može da bude kraća od dve godine od dana primopredaje radova. Procenjena vrednost ovih radova je nešto više od 692 miliona dinara.

Uskoro počinje rekonstrukcija ambulante Doma zdravlja na Limanu


Reč je o kompletnoj rekonstrukciji, zbog čega će ova zgrada biti zatvorena do okončanja radova. Kako saznajemo, veći deo osoblja biće raspoređen u objekat u Vršačkoj ulici, gde je nekada bila Hitna pomoć, dok će drugi biti raspoređeni po ostalim objektima u gradu i nekim prigradskim naseljima. Izgradnjom nove zgrade na Bulevaru patrijarha Pavla rasteretili su se punktovi Hitne pomoći, što je i omogućilo da se započne sa rekonsturkcijom jednog od najvećih objekata novosadskog Doma zdravlja. Svakako, detalji će biti naknadno poznati.

Ukoliko izvođač radova ne završi radove u ugovorenom roku, dužan je da plati Domu zdravlja ugovornu kaznu u visini od 0.1 odsto od ukupno ugovorene vrednosti bez PDV-a za svaki dan kašnjenja. Na tenderu će biti odabran najpovoljnija firma ili grupa ponuđača koja bude ispunjavala sve uslove.

Inače, investitor na ovim radovima nije Grad, kao osnivač Doma zdravlja, već sama ustanova. Na nju je Gradsko veće tokom leta prenelo investitorska prava i obaveze za projekat rekonstrukcije u ime i za račun Grada, te je ova nabavka naknadno dodata u plan javnih nabavki.

Tender je otvoren do 19. novembra.

Inače, očekuje se i izgradnja nove ambulante doma zdravlja na Adicama, s obzirom na to da se završava s radovima na projektu ovog objekta. A u planu su rekonstrukcije i ostalih objekata Doma zdravlja „Novi Sad“, što se očekuje u narednim godinama.


Izvor: 021.rs, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

mima

Sta ce se tu renovirati, sve izgleda vrlo dobro.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?