Uskoro počinje sanacija kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju

11:08:00 09.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon višemesečnog postepenog urušavanja nasipa na Beogradskom keju usled loše hidrološke situacije, uskoro bi trebalo da počne sanacija kanalizacionog ispusta kod nekadašnjeg Žeželjevog mosta.

Uskoro počinje sanacija kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju


Podsetimo, zbog gotovo dvogodišnjeg niskog vodostaja Dunava, na kanalizacionom izlivu se formiralo slapište koje je doprinelo eroziji obale ispod izliva i dalje prouzrokovalo urušavanje kamenih prizmi kojima je nasip obložen.

U drugom kvartalu ove godine raspisan je tender za sanaciju i rekonstrukciju kanalizacionog izliva na tom delu nasipa, a nakon stručne ocene ugovor je sklopljen sa firmama GP „Graditelj NS“ iz Novog Sada i „Regulacije“ d.o.o. iz Sremske Mitrovice.

Početak sanacije najviše će zavisiti od visine vodostaja Dunava.

Uskoro počinje sanacija kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju


- Prema informacijama JVP „Vode Vojvodine“, u narednih 20 dana postoji mogućnost da dođe do opadanja vodostaja, čime će se stvoriti uslovi za početak prve faze sanacije, koja će se obavljati sa površinskog dela reke uz pomoć barži, dok je rok za završetak radova 45 kalendarskih dana. Izvođač radova je, po nalogu JKP „Vodovod i kanalizacija“, već započeo sa postavljanjem metalne ograde, kako zbog bezbednosti, tako i radi fizičkog obezbeđenja mesta budućih radova – navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?