Uskoro radovi na biciklističkoj stazi od Novog Sada do Futoga

19:08:00 31.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad je raspisala tender za izgradnju biciklističke staze od Novog Sada do Futoga. Procenjena vrednost izgradnje je 142.211.333 dinara bez PDV-a, što je oko 1,2 miliona evra.

Uskoro radovi na biciklističkoj stazi od Novog Sada do Futoga


Nova staza trebalo bi spoji ulicu Sime Matavulja u Novom Sadu i Dunavsku ulicu u Futogu.

Deonica Novi Sad – Begeč manjim delom prolazi kroz urbanu zonu Novog Sada dok se najvećim delom, u dužini od oko 23 kilometara kreće po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Staza je deo jednog od tri koridora evropske mreže Eurovelo koji prolaze kroz Srbiju. Pripada koridoru Eurovelo 6 od Atlantika do Crnog mora. Dužina koridora Eurovelo 6 kroz Srbiju je oko 665 kilometara.

Staza Begeč - Futog prethodno je završena, što znači da je ostalo da se staza poveže sa Novim Sadom. Konačna destinacija ove deonice je Šekspirova ulica.

Za posao vredan 142,2 miliona dinara zainteresovani ponuđači mogu da se jave do 20. septembra, a detalji se nalaze OVDE. Rok za izvođenje radova koji je procenila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je 240 dana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 6 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?