Uskoro rekonstrukcija četiri ulice na Podbari

13:10:00 27.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Četiri ulice na Podbari uskoro će biti rekonstruisane i dobiće novi kolovoz, parkinge, pešačke staze i javnu rasvetu.

Uskoro rekonstrukcija četiri ulice na Podbari


To su ulice Dušana Vasiljeva, Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog. Za ove radove biće izdvojeno oko 130 miiona dinara sa PDV-om, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije uspela je da u ponovljenom postupku završi javnu nabavku i posao dodeli grupi ponuđača.

Radove će izvesti "Put-invest" i "Energotehnika-južna Bačka" sa podizvođačima "Geopoin inženjering" i "AG insitut", svi iz Novog Sada, a rok je 150 kalendarskih dana.

Planirano je postavljanje ukupno 32 stuba javne rasvete, odnosno šest u Dušana Vasiljeva, deset u Žarka Vasiljevića, 12 u Stevana Milovanova i četiri u Ulici Kozačinskog. Odabrani izvođači će za kvalitet svih radova i ugrađene opreme morati da daju garantni rok od najmanje tri godine, odnosno za javnu rasvetu dve.

Predviđeno je da se nakon radova u ulici Žarka Vasiljevića i delu Dušana Vasiljeva od Miloša Bajića do Kozačinskog promeni sadašnji jednosmerni smer kretanja vozila i da idu u suprotnom smeru, a da se u delu Stevana Milovanova u delu od Šumadijske do Žarka Vasiljevića uvede dvosmerni saobraćaj i ukine sadašnji jednosmerni režim.

Inače, ovo je prva faza planiranih radova nakon čega će biti raspisan tender za radove u Episkopa Visariona, Šumadijskoj, Đorđa Jovanovića i Aleksandra Tišme.

Takođe, treba da počnu i radovi u Marka Miljanova, čiji je tender završen pre mesec dana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?