Uskoro rekonstrukcija Dunavskog parka

19:05:00 18.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Prva faza obnove Kameničkog parka je gotova, druga je u toku, a iz JKP „Gradsko zelenilo“ najavljuju da će do kraja godine biti obavljena rekonstrukcija Dunavskog parka. Vrednost tih radova iznosiće oko 35 miliona dinara.

Uskoro rekonstrukcija Dunavskog parka


Poslednjih dana na društvenim mrežama građani su pisali kako će veliki broj stabala u ovom parku biti posečen. Međutim, u Gradskom zelenilu su za 021.rs naveli da građani nemaju razloga za brigu i da neće biti seče drveća u ovom spomeniku prirode - najstarijem i verovatno najlepšem gradskom parku. Portparol Zelenila Ivan Nožinić objašnjava da radovi u Dunavskom parku obuhvataju postavljanje zalivnog sistema, izgradnju atmosferske kanalizacije i rekonstrukciju jezera, gde će biti postavljena nova bazenska obloga. Nožinić kaže i da je u toku priprema tenderske dokumentacije, a uskoro se očekuje i raspisivanje tendera.

- Radovi će biti sprovedeni na jesen, u periodu kada u parku boravi manji broj posetilaca. 'Zelenilo' je dobilo odobrenje Gradskog veća za sprovođenje projekta, a dobijene su i sve potrebne dozvole. Saglasnost je dao i Zavod za zaštitu prirode. Važno je istaći da tokom radova neće biti oboreno nijedno stablo u Dunavskom parku - kaže Nožinić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?