Uskoro sanacija Bastiona svetog Leopolda na Tvrđavi

12:09:00 05.09.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Plato Bastiona Svetog Leopolda na Petrovaradinskoj tvrđavi uskoro bi trebalo da bude obnovljen, pošto je raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova, piše Dnevnik. Naime, ploče na platou Bastiona su u devastiranom stanju, a ispod njih, unutar Bastiona, nalazi se prostorija-kazamat, u kojoj je smeštena galerija tapiserija koja ima problem s vlagom.

Uskoro sanacija Bastiona svetog Leopolda na Tvrđavi


Kako navodi list, predviđeno je uređenje devastiranog platoa i obnova postojećeg vidikovca da bi opet bio funkcionalan, a sve u skladu s Uslovima za preduzimanje mera tehničke zaštite koje je izdao Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada. Pri sanaciji platoa biće rešen problem odvodnjavanja da bi se sprečilo dalje slivanje atmosferske vode u bedeme, a biće postavljene klupe i kante za otpatke.

Bastion se nalazi na isturenoj jugozapadnoj tački Tvrđave, a taj plato je namenjen da bude vidikovac. Celokupna površina je zaravnjena, popločana punom opekom standardnih dimenzija i ograđena metalnom ogradom.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?